Polisen 2

The owners of this architect-designed 1960's house in Sweden wanted to bring the property up-to-date by refurbishing it, but also by extending and remodelling.

The site lies by the second largest lake in central-southern Sweden.  The L-shaped existing house, together with a separate garage, create a sheltered courtyard to the front of the property, making use of evening sun and also providing a 'buffer zone' between the road and the house.  The slope of the site enables access from road level at the top of the house, where living accommodation and bedrooms are housed.  The semi-sunken lower storey connects to the rear of the site, and currently houses ancillary spaces and a snug.  

Our proposals will see the upper floor re-arranged to create a new family entrance; the courtyard will be redesigned to provide more outdoor living space, as well as more of a sense of arrival.

Internally, the space will be extended to the rear, enabling a more open-plan kitchen/dining/living area at first floor level.  A new utility room and a complete overhaul of services will also be incorporated.  Bedrooms will be rearranged to make the most of the lake views at the back of the house, and a master suite will be created.

Downstairs, a new sauna and shower area will be introduced, enjoying a better relationship with the outdoors.  The snug benefits from the rear extension, making it a more inviting space.

The project is currently on-site.